Bloemen zijn een tijdloos geschenk om mensen te laten zien dat ze speciaal zijn, te bedanken, te feliciteren of beterschap te wensen. Bloemen zijn ook de fijnste en gemakkelijkste manier om iemand te vertellen dat je om hem of haar geeft. Een boeket is een cadeau met een verhaal.

Bloemen cadeau met verhaal

Het geven van bloemen als geschenk gebeurt al duizenden jaren. Onderzoek heeft aangetoond dat er een positief effect van bloemen is op de geestelijke gezondheid van mensen.  

 

Er zijn mensen die zeggen dat een bosje bloemen wel een makkelijke manier is om een cadeautje te geven of er zijn mensen die zeggen dat binnen één of twee weken de bloemen toch zijn verwelkt. Als de bloemen zijn verwelkt is de waarde van het geven er nog steeds. Je nodigt iemand toch ook niet uit voor een diner met de gedachte dat het allemaal voorbij is als het eten op is?

 

De waarde van bloemen als cadeau is nog groter als er aandacht is voor het geschenk. Voor wie is het boeket? Voor welke gelegenheid? Wat wil je met het boeket zeggen?

 

Elke soort bloemen heeft een betekenis, waarbij ook de kleur van de bloemen weer een diepere laag geeft aan de betekenis. Bloemen hebben hun eigen taal. Zonnebloemen staan voor vrolijkheid, geluk en levenslust. Rode tulpen voor hartstocht, liefde en verleiding. Witte tulpen voor puurheid en onschuld. Gerbera’s voor levendigheid en vrolijkheid. Rode rozen voor liefde en respect. Roze rozen voor geluk en dankbaarheid.

 

Geef dus aandacht aan je cadeau. Ga niet achteloos op internet klikken op zoek naar een bosje bloemen, maar loop binnen bij De Jongh Bloemen. Vertel over je geschenk en voor wie het bedoelt is. We maken samen met jou het mooiste cadeau met een verhaal!

 

Kijk bij onze boeketten op de website voor inspiratie, maar kom naar de winkel voor je cadeau en het verhaal.

Groetjes,

Marieke

 

Waarom bloemen als cadeau geven?
Getagd op:            

Eén gedachte over “Waarom bloemen als cadeau geven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *